Wil je vermageren met lekker eten >> lees dan hier enkele gezonde recepten.
Kipfilet Hawaï, rijst en taugésalade (eiwitrijk).
Kook 50 gram zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de grill op de hoogste stand. Wrijf een dunne kipfilet van 75 gram in met kerriepoeder, zout en peper. Leg hem met een schijf ananas onder de grill en laat het in 10 minuten gaar en warm worden. Keer de filet en de ananas zo af en toe om. Schenk kokend water over 200 gram taugé. Spoel het na met koud water, en laat het uitlekken. Maak een sausje van een eetlepel ananassap, 2 eetlepels magere kwark, een halve theelepel kerriepoeder, zout en peper. Schep het sausje door de taugé.
Aardappelschoteltje met champignons.
Klop twee eetlepels light roomkaas en 1 ei los met een scheutje melk. Vet een ovenvast schaaltje in met een klein beetje boter. Leg om en om in laagjes 150 gram aardappelplakjes en 200 gram champignons in plakjes in de schaal. Schenk het eimengsel erover. Zet het ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Rijst met tomatentartaarsaus:
Kook 60 gram zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Pel en snipper een ui. Maak vijf stengels bleekselderij schoon en snij ze in stukjes. Doe een theelepel olie in de pan en bak daarin de ui en een uitgeperst teentje knoflook. Doe er 75 gram tartaar bij en bak het lichtbruin. Voeg de bleekselderij toe en bak het nog even. Roer er twee dl. gezeefde tomaten en een halve theelepel paprikapoeder door. Laat de saus vijf minuten zachtjes pruttelen. Als de saus wat te dik is, roer je er wat water door. Bestrooi de saus met een eetlepel geraspte 30+ kaas. Eet er sla bij.
Spaghetti bolognese.
Kook 50 gram spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel en snipper 1 ui. Verhit 1 theelepel olie in een pan en bak hierin de ui. Pel een teentje knoflook en pers het erboven uit. Roer er 75 gram rundergehakt, 1 theelepel Italiaanse kruiden en een halve theelepel paprikapoeder door. Bak het gehakt tot het kruimelig is. Voeg een blik gepelde tomaten en 100 gram grof gesneden soepgroenten toe. Verkruimel er een halve bouillontablet boven. Laat het zonder deksel op de pan ongeveer een kwartier zacht pruttelen. Breng het op smaak met zout en peper. Doe de spaghetti op een bord en schep de saus erop. Strooi er 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas.
Biefstuk met kappertjes:
Braad 1 biefstukje (100 gram) in 1 theelepel olie. Bestrooi het met zout en peper. Verhit 250 gram gepelde tomaten met 1 eetlepel kappertjes. Voeg peper, zout en kruiden naar smaak toe. Schep de tomatenkappertjes saus naast de biefstuk. Lekker met een paar sneetjes stokbrood.
Visschoteltje uit de oven (vriendelijk voor het eiwitdieet).
Leg 75 gram kabeljauwfilet in een ovenvaste schaal. Snij een ui in ringen en twee tomaten in plakken. Leg het op de vis. Leg 150 gram plakjes aardappel rondom de vis. Bestrooi alles met peper en zout en een theelepel oregano. Erg lekker met een tomatensalade met magere yoghurtdressing.
Kipfilet Hawaï, rijst en taugésalade.
Kook 50 gram zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de grill op de hoogste stand. Wrijf een dunne kipfilet van 75 gram in met kerriepoeder, zout en peper. Leg hem met een schijf ananas onder de grill en laat het in 10 minuten gaar en warm worden. Keer de filet en de ananas zo af en toe om. Schenk kokend water over 200 gram taugé. Spoel het na met koud water, en laat het uitlekken. Maak een sausje van een eetlepel ananassap, 2 eetlepels magere kwark, een halve theelepel kerriepoeder, zout en peper. Schep het sausje door de taugé.