Welke maaltijdbox is het beste?

Ga je nog zelf uit huis om de boodschappen te halen? Wellicht heb je gemerkt dat enkele van je buren de boodschappen aan huis laten bezorgen. Tegenwoordig is dit vaker het geval. De bezorgwagens zijn niet meer weg te denken van de straten. Maaltijdboxen worden gewoon steeds populairder dankzij het gemak dat zij de gemiddelde Nederlander bieden. Door de toenemende vraag naar maaltijdboxen groeit het aantal leveranciers ook gestaag. Je hebt als consument dus lekker veel keus. En dat kan het kiezen van een leverancier juist lastiger maken. Hoe kies je nou uiteindelijk de juiste maaltijdbox? Op basis waarvan kan je die beoordelen? En wat zijn de mogelijkheden bij zo een dienst? Dat alles zetten we netjes op een rij in dit artikel.

 

Laten bezorgen of zelf ophalen?

Aangezien de meeste leveranciers van maaltijdboxen geen fysieke winkel hebben is laten bezorgen de meest voor de hand liggende optie. Dit is ook een van de belangrijke voordelen van de maaltijdbox; je hoeft niet zelf uit huis. De nodige voedingsmiddelen ontvang je thuis en in sommige gevallen op kantoor.

 

Leveranciers maken je het heel makkelijk. Je kan zelf aangeven waar, op welk tijdstip en hoe laat je maaltijdbox bezorgd mag worden. Hierin zijn ze heel flexibel. De leverancier komt dan langs met een bus en de foodbox kan zelfs helemaal in de keuken worden afgegeven.

 

Haal je de box toch liever zelf op? Ook daarvoor zijn er meerdere mogelijkheden. Leveranciers met een fysieke winkel zijn er dus ook. Bij hen kun je ervoor kiezen om de box bij een pick-up-point op te halen.

 

Abonnement of juist niet?

Evenzeer kun je zonder abonnement een maaltijdbox bestellen. Dit zijn eenmalige maaltijdboxen waarbij je zelf bepaalt met welke regelmaat je eentje bestelt. Heb je toch liever een abonnement? Neem dit goed onder de loep bij het nemen van een besluit. De abonnementsvoorwaarden verschillen per leverancier, maar in de meeste gevallen zijn de abonnementen makkelijk op te zeggen.

 

De top 5 maaltijdboxen van het moment

Niet lang terug heeft een bedrijf een onderzoek gedaan onder 1013 Nederlanders. Aan de hand van de data van dit onderzoek is onderstaande top 5 tot stand gekomen.

 

 

  • HelloFresh 

 

Onder de ondervraagden was dit de onbetwiste nummer één. HelloFresh was één van de pioniers van de maaltijdbox in Nederland. Dit bedrijf heeft deze dienst bekend gemaakt onder het grote publiek. HelloFresh heeft bovendien het meest complete aanbod, dankzij de extraatjes in het assortiment. In het assortiment zitten er fruit-, wijn- en ontbijtboxen.

 

 

  • Allerhande Box 

 

Is vrij nieuw op de markt en groeit en rap tempo in populariteit. Op dit moment is het de goedkoopste box en je kunt hem ook zonder abonnement halen.

 

 

  • Mathijs Maaltijdbox 

 

De maaltijdbox van de Nederlandse TV kok Mathijs Vrieze. Hier wordt de nadruk gelegd op vers en gezond voedsel. Mathijs heeft genoeg ervaring met het schrijven van gezonde recepten die je op een gezonde gewicht houden. En dat merk je meteen in de receptenbundels van zijn maaltijdbox.

 

 

  • Marley Spoon 

 

Deze is wat minder bekend en tevens de enige maaltijdbox waar je zelf kan aangeven wat je wilt eten.

 

 

  • De Streekbox 

 

De Streekbox probeert zich te onderscheiden van de concurrenten met 100% verse, meestal biologische, producten van lokale telers en boeren.