Vermageren met een Crash Dieet?

Een crash dieet volgen is over het algemeen niet aan te raden. Het werkt heel snel maar is heel ongezond. Je neemt dan maar heel weinig calorieën met als gevolg dat je je al snel moe en duizelig voelt. Er zijn zelfs mensen aan overleden. Wil je op een gezonde manier vermageren? Probeer dan gezonde voeding of om te sporten zoals hardlopen fietsen of misschien fitness.

Crashdieet met slangetje

Het dieet, dat het meest extreme ooit wordt genoemd, belooft zulke indrukwekkende resultaten, dat mensen die willen afvallen massaal naar het slangetje grijpen. De gevaren zijn niet te min: overbelasting van de nieren, het gevreesde jojo-effect, een slechte adem, ondervoeding en noem maar op. Bovendien hangt er een prijskaartje aan. Per sessie van tien dagen moet 1600 euro worden betaald,en word niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Sonde

De patiënt verliest in ruil daarvoor wel 5 tot 10 procent van zijn of haar lichaamsgewicht,   In de praktijk betekent het: tien dagen niet eten en nauwelijks drinken en een sonde in de neus met onderaan een motortje die druppelsgewijs proteïne in de maag pompt.

23 uur per dag

Niet het buisje zorgt voor problemen want dat went snel. Het is de drang om fysiek wat in je mond te steken, die het moeilijkst te beheersen is. De regels zijn streng: de sonde moet 23 uur per dag blijven zitten, ook ‘s nachts. Alleen tijdens het douchen mag het slangetje ontkoppeld worden en mag er koffie, thee of water worden gedronken.