Cambridge dieet en snel afvallen in een paar maanden tijd

Hoe fijn zou het zijn wanneer je met een dieet gewoon in een aantal weken tot maanden van je overgewicht af bent. Het is daarom ook dat er zoveel diëten bestaan, maar we gaan eens een kijkje nemen naar de moeder aller diëten, namelijk het Cambridge dieet. Het is een wereldberoemd dieet waarmee je snel 5, 10, 15 of zelfs 20 kilo kan afvallen. Wil je weten hoe het werkt? Lees dan verder en we gaan je uitleggen wat er allemaal voor nodig is.

Hoe werkt het Cambridge dieet?

Het Cambridge dieet is een eiwitdieet,waarmee je snel kunt afvallen d.m.v. ketose. Hierbij wordt het aantal calorieën dat je normaal binnenkrijgt (2000-2500 calorieën per dan voor respectievelijk vrouwen en mannen) gedeeld door minimaal een factor 4, waarmee je snel vet gaat verbranden. Je zal tijdens het dieet begeleiding krijgen van een consulent(e) die jouw helpt met afvallen.

Bij deze consulent kun je ook de nodige Cambridge dieet producten bestellen en afnemen, die nodig zijn tijdens dit dieet. Ze zijn er in veel verschillende smaken zoals, aardbei, chocolade, banaan voor shakes. Er zijn ook andere maaltijden beschikbaar. Ook bars zijn er in vele soorten.

Ze zijn allemaal uitgebalanceerd en speciaal bedoeld om je nog sneller op een bepaald streefgewicht te krijgen.

Wat zijn de verschillen tussen Cambridge 500, 800 en 800+?

Je hebt een aantal verschillende Cambridge diëten, met idem dito eigenschappen de zo geheten Cambridge 500, 800 en 800+. We laten hieronder in het kort zien hoe deze werken.

Cambridge 500

De bedoeling is dat je met een ontbijt-, lucnch- en avondmaaltijd ongeveer 150 calorieën per maaltijd gaat nemen. Je hoeft dit niet zelf te gaan uitdokteren, want je krijg namelijk pakjes waar alles afgewogen in zit. Hierbij moet je denken aan shakes, repen of bv. papsoorten. Hierbij mag je dan niks tussendoor eten, wel drinken natuurlijk. Het is alleen niet de bedoeling dat je een liter cola per dag erbij gaat drinken. Denk hierbij wel aan veel water, koffie of thee zonder iets erin. Je mag met het Cambridge 500 niet boven de 500 calorieën per dag uitkomen.

Cambridge 800

Hiermee ga je eigenlijk op een zelfde soort wijze aan de slag, maar mag je jouw calorieën uitbreiden naar 800 calorieën per dag.

Cambridge 800+

Met de 800+ ga je naast de Cambridge dieet producten, ook een maaltijd toevoegen, namelijk het avondeten. Dit is voor de meesten wel lekker, naast alle voorverpakte zakjes voor het grootste deel eet, of eigenlijk drinkt tijdens het dieet. Je krijgt hierdoor wel meer calorieën binnen, waardoor de kracht (waar het Cambridge dieet op gebaseerd is) wat minder is dan bij de andere varianten. Sterkste punt van de Cambridge 500 is namelijk, dat je zo weinig neemt met het gevolg dat je keihard gaat afvallen.

Je zal dan ook moeten kiezen waar jouw voorkeur ligt.

 

Het nieuwe 7 stappenplan ziet er zo uit!

Nu is er een nieuw ontwikkeld Cambridge dieet, waarbij het nog maar de vraag is of je voorgaande varianten nog kunt krijgen.

Het nieuwe plan bestaat uit de volgende stappen:

1. Total reset
2. Back to basic
3. Basic +
4. In between
5. High five
6. In the mix
7. My life

Wat gelijk opvalt is dat je nog steeds voor het grootste deel maaltijdvervangers neemt tijdens het dieet. Ze leveren niet veel calorieën en het komt eigenlijk in grote lijnen neer op dezelfde principes, alleen in een nieuw jasje.

Is het Cambridge dieet verbeterd?

Ze hebben dan wel het dieet veranderd, maar het is ook een beetje onduidelijker geworden. Er staat nergens duidelijk vermeld hoeveel calorieën je per dag mag eten. Het lijkt erop dat het bijna hetzelfde dieet is, maar er iets nieuws wordt geprobeerd om mee te gaan met andere diëten. Of het ook echt beter is zal uit de ervaringen moeten blijken, wij denken van wel hetzij erg minimaal.

Voordelen van het dieet

  • Het is een compleet dieet en hoeft er verder weinig zelf aan toe te voegen
  • De kans dat je snel gaat afvallen is groot en binnen een paar weken al zichtbaar
  • Genoeg informatie beschikbaar en veel ervaringen te vinden overal
  • Bijna iedereen kan het dieet volgen, raadpleeg bij speciale condities of medicatie altijd wel even de huisdokter

Nadelen van het dieet

  • Niet goedkoop en alleen verkrijgbaar via consulent(e)
  • Alleen onder begeleiding van deze consulent te volgen, die ook alles gaat monitoren en een stukje verantwoordelijkheid heeft over het goede en gezonde verloop (gezien het lage calorieën aantal)
  • Grote kans op het jojo effect en aankomen na het dieet
  • Niet iedereen vind alles uit pakjes eten en drinken lekker
  • Moeilijk vol te houden en vereist veel discipline
  • Gezondheidsklachten kunnen optreden zoals hoofdpijn, spierpijn, buikpijn, duizeligheid, lusteloosheid, vermoeidheid, humeurigheid etc.

Conclusie van het Cambridge dieet

Afvallen ga je er wel mee doen, maar het is niet geschikt voor iedereen. Wees je er ook van bewust dat je ongezond bezig bent en het resultaat ook kan tegenvallen. Helemaal wanneer je het niet volhoudt en tussentijds moet stoppen. Dan is het weggegooid geld en kan je met een ander dieet weer opnieuw beginnen. Neem je dit allemaal voor lief, dan kun je het uitproberen maar de cijfers van succesgevallen t.o.v. tegenvallers liegen er niet om!